Anna-Maria Hallgarn

Rått & Romantiskt

1998 hade Anna-Maria premiär på sin musikföreställning "Rått & Romantiskt" på Mosebacke i Stockholm. I denna tolkade Anna-Maria sånger skrivna av Ulf Lundell.

Lundell förtjust

"Lundell själv har personligen uttryckt sin förtjusning över detta grepp och man förstår honom. Det här är inte bra, det här är obeskrivligt bra. Låtarna har klätts i totalt oigenkännliga musikaliska kostymer och texterna lyfts fram i ljuset av Anna-Marias outsägligt vackra knivskarpt klara röst."

-- Recension på http://www.lundell.just.nu, April 2000

Anna-Maria Hallgarn Anna-Maria Hallgarn Anna-Maria tolkar Ulf Lundell på Parkteatern, Stockholm

"Texter, Bilder, Sånger"

Det hela startade med att Anna-Maria fick en kopia av boken "Texter, Bilder, Sånger". Utifrån texterna plockade hon ut ett tiotal sånger som sedans arrangerades om för sång, piano och slagverk. Sångerna varvades med reciterade texter. Slagverk spelade Ola Norrman och piano spelades av Bo Hülphers / Mikael Jöback.

Efter premiären på Mosebacke har föreställningen spelats runt om i Sverige och har även spelats in på skiva.

Egentligen orimligt

"Egentligen är det en orimlighet att en ung vacker tjej så självklart tar över den äldre konstnären Ulf Lundells skatter från hans konstnärskap och levererar dem utifrån sitt eget hjärta. Ändå är det precis vad som händer när Anna-Maria Hallgarn lyfter fram Lundells texter som vi aldrig hört dem förr."

-- Lasse Råde, GöteborgsTidningen, Maj 1999

Medverkan i Nyhetsmorgon

I April 2005 medverkade Anna-Maria i Nyhetsmorgon på TV4, med Lasse Bengtsson.

"Anna-Maria Hallgarn, sångerska som gör personliga Ulf Lundell-tolkningar, var också en sevärd gäst"

-- Aftonbladet, April 2005