Christoffer Wollter och Anna-Maria i Zorba

Zorba

"Livet är... Ja, vad är livet? Detta är kvinnornas berättelse om livet i den lilla krigsdrabbade byn. Om den sorglösa Zorba som lever för dagen. Om Nico som planerar för framtiden och försöker rädda byn från förfall. Och om hur svårt det kan vara när männen och traditionerna sätter snäva ramar för hur en kvinna får leva sitt liv. Här finns sorgen och svärtan men också sången, dansen, humorn och den smittande livsglädjen."

Sven-Åke Gustavsson spelar titelrollen Zorba, Christoffer Wollter hans unge adept Niko, Marianne Mörck och Monica Einarson kommer att dela på rollen som Madame Hortense. Anna-Maria Hallgarn kommer att spela Änkan.

Anna-Maria i Zorba Anna-Maria i Zorba Anna-Maria Hallgarn

Mycket behagligt

"Anna-Maria Hallgarn gör en karaktärsfull bild av änkan, kvinnan som ikon och som slutligen blir ett offer för den slutna gruppens patriarkat och ägandebegär. Inte heller hon typiskt grekisk utan mer universell. Anna-Maria Hallgarn utspel är väl moderat och hennes sånginsatser mycket behagliga."

-- Skånska Dagbladet

Kraftfullt kärleksnummer

"Tillsammans med Anna-Maria Hallgarn som spelar änkan, står Christoffer Wollter för uppsättningens kraftfullaste parti då deras kärleksnummer får ett och annat nackhår att resa sig av välbehag hos premiärpubliken"

-- Ystad / Trelleborgs Allehanda